luni, 7 februarie 2011

O nouă serie de lecții pentru începători la Tango Mágico



Din februarie la școala Tango Mágico din Constanta am început o nouă serie de lecții de tango argentinian pentru începători.


Am pornit (din nou) la drum și am făcut primii pași, cu mândria, emoția și entuziasmul unui explorator: pe alocuri nesigur de ce-l așteaptă, călcând cu pași ezitanți pe terenul necunoscut, dar încântat sa străbată kilometrii care i se întind înainte. Asa arată drumul pe care ni-l dezvăluie tangoul argentinian: există mereu o linie a orizontului către care tindem, însă ajungând acolo aflăm că drumul nu s-a terminat, că în față ni se așterne o noua cale, o noua perspectiva. Priveliștea e mereu mai frumoasa, mai îmbietoare. Uneori pare ca ia forma unui podiș care nu se mai termina, făcându-te sa te întrebi dacă vrei într-adevăr sa străbați in întregime o astfel de suprafață... nespectaculoasa, care nu te duce nici mai sus nici mai jos decât unde te aflai inainte de a păși pe el. Alteori dimpotriva, peisajul ia întorsăturile cele mai spectaculoase, tentându-te către creste ademenitoare, pe căi întortocheate și abrupte, unde aerul se rarefiază, nivelul adrenalinei crește și creierul se îmbată de emoția cuceririi vârfului... uneori doar pentru a afla ca de acolo e atât de ușor sa aluneci în crevase înșelătoare care supun îndoielii siguranța cu care credeai ca ai cucerit o creasta și poți cuceri oricare alta: siguranța cunoasterii este repede împinsă la vale de siguranța necunoașterii... O privești rostogolindu-se cu o ușoară tristețe, a pierderii, repede uitata si înlocuită de câștigul noii certitudini: în însăși realizarea faptului de a nu ști rezidă un sâmbure al cunoașterii; ai mai aflat ceva, iar acum știi mai multe decât știai ultima oara... când credeai ca știi... cam tot. Ultimate survival: episodul tango.


Odată făcuți primii pași, o lume amețitoare te primește in ea și te prinde in mrejele veșnicii explorări. Uneori crezi ca obosești, dar adrenalina te face sa uiți asta. Te tine în și pe picioare, atât timp cât ești conectat... priza e muzica, beția ei, beția unui dans bun, a unei atmosfere calde. In plus, ești liber oricând sa te oprești, sa te odihnești, sa stai pe margine și sa admiri peisajul. Tangoul nu se trăiește alergând. Ca sa-l poți dansa, trebuie sa începi prin a merge. E făcut din pași (mari sau mici) și pauze (lungi sau scurte). Sunt pauze cu tâlc, nu te abat din drum si nici nu te arunca in afara lui, ci, daca te opresti o clipa sa le savurezi, simți cum te umplu de forța, bucuria și sensul drumului pe care te-ai avântat. 


Vestea bună e că drumul nu ia sfârșit niciodată. 


Vestea proastă e că nu există scurtături.


Sau invers?...


Lăsați-vă cuceriți de magia tangoului argentinian: un dans al armoniei în doi, al pasiunii, al emoțiilor, al improvizației și creativității fără limite.


Vă așteptăm cu drag să facem primii pași împreună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu